HTML

Vasárnap kettő

Ami vasárnap délután kettő körül (ki)sül.

Friss topikok

Linkblog

Rózsaszín csirke

2009.11.24. 22:28 Anna K.

Fogj egy csirkemellet és szeleteld fel hosszú, vékony csíkokra. Keverj össze 1-2 deci olívaolajat a következő fűszerekkel: 2 fej szétnyomott fokhagyma, sok bors, kevés só, szerecsendió, kakukkfű. Ezzel öntsd le a csirkecsíkokat és jól dörzsöld be, keverd össze. Hagyd állni valamennyit (nekünk fél óránk volt).

Süsd ki a csirkecsíkokat serpenyőben: egyszerre csak keveset tegyél bele, hogy nehogy túl sok levet eresszen és megfőjön. Ami már megsült, tedd át egy nagy lábasba. A végén nem kell ráönteni az összes olajat, elég annyi, amennyi rajtamaradt a húson. Az olajban sült fokhagymadarabokat viszont érdemes átmenteni a lábasba.

Mikor mind megsült, tedd a lábast a tűzre és önts rá 4 dl főzőtejszínt, majd egy nagy adag hámozott és kockákra vágott paradicsomot (mi lusták voltunk, konzervet vettünk). Főzd kb negyed óráig, majd tálald spagettivel (valószínűleg tagliatellével jobb lett volna, de az nem volt itthon).

Az eredmény: rózsaszín :) és nagyon finom. Én épp egy rózsaszín elefántos trikóban ültem ebédhez, innen jött a név, ami először rózsaszín elefánt volt, de aztán megsajnáltuk az elefántokat (az indiai elefántogolás után nagyon a szívünkhöz nőttek) és átkereszteltük az ételt rózsaszín csirkére. Így legalább én is hozzájárultam valamivel az ebédhez. Höm.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarnapketto.blog.hu/api/trackback/id/tr731550312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása